50 tinten blauw

50 tinten blauw

Vanaf Tofo was het nogal een uitdaging om naar onze volgende bestemming Vilanculo te komen. We hebben een taxi, een ferry, een Chapa-busje en een tuktuk genomen. Vooral de Ferry was een mooi avontuur. We reisden met 4 meiden en werden tussen de locals in een bootje gepropt wat bijna leek te zinken. Onze tassen werden op het dak gegooid. Tijdens het ritje waren we aan het wachten op een plons waarbij onze tassen in het water zouden vallen maar dit was gelukkig niet het geval. We kwamen droog aan op het vaste land!

We verbleven in het Baobob hostel in Vilanculo. Het was mooi maar na onze vorige hostel was het niet veel soeps. Het leuke aan het reizen hier is dat iedereen ongeveer dezelfde route heeft. Er zijn ook niet mega veel reizigers waardoor er in elke plek maar 1 of 2 hostels zijn. We komen dus steeds dezelfde mensen tegen wat elke keer weer een beetje voelt alsof we als een grote familie aan het rondreizen zijn. In de avonden eten we samen, drinken we biertjes, wisselen we muziek uit en spelen een potje kaarten.

De highlight van Vilanculo was het Bazaruto Archipelago National park. We hebben een snorkeltrip gemaakt naar misschien wel de mooiste eilandjes die ik ooit heb gezien. De zee was zo helder blauw in zo veel verschillende tinten. Het was echt adembenemend! In de middag zijn we naar een kleurrijk koraalrif gevaren met veel tropische vissen. Hier hebben we nog een tijdje gesnorkeld voordat we de eilandjes weer moesten verlaten..

De andere dagen hebben Abby en ik ons overdag ondergedompeld in de luxe van een Lodge hotel. Vroeg in de middag slopen we het hotel in en gingen aan de infinity-pool met uitzicht op zee liggen. We bestelden een lekkere lunch met een borreltje en genoten van het uitzicht. Voor het donker werd verlieten we met opgeheven hoofd het hotel alsof we naar onze hotelkamer liepen om vervolgens de tuktuk te nemen naar ons armoeiige hostel. Go backpacker life!3 thoughts on “50 tinten blauw”

  • Een hotel binnen sluipen om daar van de luxigheden te genieten, … Wherever did you pick up this life-hack <3 x

  • Haha ‘slopen we het hotel in’. Lekker bezig Roosie! Nu bye Mozambique en op naar Swaziland. Kan niet wachten tot je nieuwe verhaal ❤️. Geniet met volle teugen! Miss you already.

Leave a Reply

Your email address will not be published.