De Ghanese cuisine

De Ghanese cuisine

Veel mensen vragen me: wat eten ze daar? En dat zal ik in deze blog eens gaan vertellen..
De Ghanezen beginnen de dag met een warme maaltijd, vaak zijn dit restjes van het diner de avond ervoor. Ik begin mijn dag meestal met een kopje thee en een broodje met boter en soms een omelet. Voor de lunch halen we vaak gerechten bij kraampjes langs de weg en voor het diner koken mijn hostmoeder en zusje.

Ze zijn hier dol op verschillende soorten pap met een soepje/stoofpotje. Het favoriete gerecht van de meeste Ghanezen is toch wel Tizet met stew. Op de foto hieronder zie je 2 verschillende variaties. De Tizet is gemaakt van water en bloem. Dit brengen we al roerend aan de kook totdat het een papje is geworden. We gieten het dan in een plastic zakje en na een paar minuten is het stijf geworden. We eten de Tizet met verschillende soorten stew/soep. Andere variaties van papjes zijn Banku, Fufu en Kenkey.

Andere populaire gerechten zijn RedRed, Riceballs met pindastew en Frayam. RedRed is het gerecht in de afbeelding bovenaan. Dit is bakbanaan met een bonenprutje. Ik denk dat dit toch wel mijn favoriet is!
Riceballs met pindastew zie je op de afbeelding hieronder. De riceball is een bol plakrijst. Meestal doen ze in de pindastew nog een visje en een stukje rundvlees.
De Frayam is een soort aardappel die ze koken en bakken. Het is wel een aardappel van zo’n 30/40 cm lang. Ze serveren het in verschillende combinaties. Hieronder zie je hem met roerbak groenten. Dit gerecht komt nog het meest overeen met iets wat we in Nederland ook zouden eten.1 thought on “De Ghanese cuisine”

  • Goed opletten met koken he dat je het thuis voor ons ook nog een keer kunt maken ;-)!
    De RedRed bakbanaan lijkt me erg lekker, die rijstbal ziet er iets minder smakelijk uit hihi..

Leave a Reply

Your email address will not be published.