De laatste stap naar onafhankelijkheid voor TUMI

De laatste stap naar onafhankelijkheid voor TUMI

Zoals je misschien al weet geloven we bij TUMI Ghana dat zelfvoorzienend het ultieme doel moet zijn. Niet alleen voor de vrouwen die deelnemen aan ons project, maar ook voor het project zelf. Daarom hebben we het TUMI Hostel geopend op hetzelfde terrein als ons Women Empowerment Centre. Sinds april 2018 kunnen we de dagelijkse activiteiten voor 90% bekostigen vanuit de winst die gegenereerd wordt in het hostel. Sindsdien is sponsorgeld alleen gebruikt voor investeringen, zoals voor onze zonnepanelen. Daarom kunnen we vol vertrouwen zeggen dat de visie van TUMI enorm succesvol is gebleken.

Onze droom is om een 100% duurzame en lokaal geleide sociale onderneming te worden. Om deze droom te verwezenlijken, hebben we al verschillende stappen gezet. We trainen jonge Ghanese vrouwen in leidinggevende functies, om uiteindelijk TUMI tot een volledig lokaal gerunde NGO te maken. Ook breiden we onze inkomstenbronnen in Ghana uit om volledig onafhankelijk te zijn van sponsoren.

De laatste stap die we moeten zetten om onze droom te verwezenlijken is het wegnemen van de onzekerheid en onbetrouwbaarheid van de huur. Als huurder heb je minimale rechten in Ghana. Het huursysteem dwingt ons om de som van de totale huurperiode vooraf te betalen. Dit betekent niet alleen dat er meteen een grote som geld moet worden betaald, maar ook dat de verhuurder ons na elke voltooide huurperiode een nieuwe regeling kan opleggen. Dit heeft absurde verhogingen van huurprijzen als gevolg.

Om van TUMI een 100% duurzaam project te maken, moeten we controle hebben over deze factoren en willen we het gebouw dat we nu huren gaan kopen. Om dit te bereiken, zijn we op zoek naar sponsoren. We hebben 180.000 euro nodig en we zijn al bijna halverwege!

Wil je helpen? Samen kunnen we verantwoordelijk zijn voor het veranderen van de levens van honderden vrouwen!

Hoe kan je helpen?

Je kunt eenmalig of maandelijks doneren op onze rekening of eerst even kletsen met onze penningmeester zodat je het meeste belastingvoordeel eruit kunt halen 😉 TUMI Ghana is namelijk ook een Nederlands geregistreerde stichting mét ANBI keurmerk, dit zorgt ervoor dat je donaties (gedeeltelijk) kunt aftrekken van de belasting.

Voor bedrijven hebben we ook veel mogelijkheden om te werken aan je MVO! Interesse? Wij maken graag een tailormade plan dat het beste aansluit bij jouw bedrijf. Stuur een mailtje naar info@tumighana.org

Doneer door geld over te maken naar IBAN: NL61RABO0311298729 tnv Stichting Nkoso Ghana.

Of kijk op: https://www.tumighana.org/support-us/

Voor meer informatie kun je me ook altijd mailen via anneroos@tumighana.org of bellen; +233208145343. 

Image may contain: 3 people, people standing
Leave a Reply

Your email address will not be published.