Fijne feestdagen

Fijne feestdagen

Het is alweer eventjes geleden dat ik iets heb geschreven. Time flies when you’re having fun! Afgelopen weken ben ik druk geweest met het maken van onze kerstoutfits. Vooral mijn zusje Cle draagt altijd de afdankertjes van Berta of van andere familie. Ik dacht laat ik de meiden eens in het zonnetje gaan zetten. We zijn samen naar de markt gegaan om stofjes uit te zoeken en ze hebben zelf de stijl uit mogen kiezen. Ook zou ik met de kerst hoog bezoek uit Nederland krijgen: Nienke zou komen! Voor haar lag er ook een mooie kerstjurk klaar.

Donderdagmiddag ben ik al naar Accra vertrokken om mezelf weer even onder te dompelen in een iets verwesterde omgeving en om Nienke van het vliegveld te halen. In Accra heb ik vooral gewinkeld voor de kerst en heerlijk gegeten. In de avond heb ik met wat vrienden een gospelconcert bezocht en salsa gedanst. Wat had ik dat gemist! Ik dacht dat ze in Nederland al aardig konden dansen maar tegen die billen hier kan niemand op. Jeetje wat kunnen de mensen hier bewegen zeg! Was echt schitterend om te zien.

Zaterdagavond ben ik naar het vliegveld gegaan om Nien op te halen. Ik zat toevallig naast een Nederlandse jongen te wachten die zijn familie op kwam halen. Samen hebben we 2 uur gekeken naar de mensen die naar huis kwamen voor de kerst. Na 2 uur zag ik Nien verschijnen met haar escort in haar rolstoel.. Ze had net voor haar komst haar enkel verzwikt met de volleybal en zou een week op krukken moeten lopen. Gelukkig was ze wel goed genoeg om te komen en kunnen we toch 2 weekjes samen zijn. Was zo super fijn om haar na 5 maanden weer te zien!

De volgende dag zijn we samen naar het noorden gevlogen om de kerst met mijn familie te vieren. De vlucht verliep weer lekker Ghanees. Onze bagage paste niet meer in het vliegtuig omdat de bagage van de vorige vlucht erin moest.. De bagage zou pas later aan komen. Damn! Nien zou een tijdje zonder bagage moeten en de kerstcadeau’s zouden misschien ook de kerst niet halen. Helaas gaat het zo in Ghana maar je raakt er ook weer aan gewend.
Als welkomstcadeau hadden we 2 hoenen voor mijn familie gekocht. Deze namen we levend mee en zouden de volgende dag voor de kerst gegrild worden. Mijn familie keek ook heel erg uit naar Nienkes komst. De mensen zijn hier zo dol op blanke mensen en voelen zich echt vereerd dat wij bij hun verblijven. Ze hebben zo ontzettend hun best gedaan om Nienke goed te ontvangen, echt zo lief!

We zijn met de kerst naar een gospelmis gegaan en hebben ons de rest van de dag bezig gehouden met koken en eten. Iedereen zag er schitterend uit in de nieuwe outfits. In de avond hebben we nog met wat vrienden een biertje gedronken. Verder hebben we de dagen besteed met Bolga laten zien en Nienke aan iedereen voor te stellen. De dagen zijn voorbij gevlogen!

Voordat we gisterochtend vertrokken hebben we nog een bezoekje gebracht aan het Afrikids ziekenhuis. Nien’s oma had babysokjes gehaakt en deze hebben we uitgedeeld aan de baby’s en zwangere vrouwen. Super lief dat ze die gemaakt had. De ouders waren er super blij mee!

Hierna hebben we van iedereen afscheid genomen en zijn we vertrokken naar Kumasi, waar de grootste markt van West Afrika is. We gaan nu tot en met volgende week vrijdag samen rondreizen. Nien zal daarna weer terug vliegen en ik vertrek dan weer terug naar het noorden.

Ik wens iedereen alvast een hele fijne jaarwisseling! Hopelijk sluiten jullie het jaar knallend af en volgt er weer een ontzettend gelukkig en gezond jaar.Leave a Reply

Your email address will not be published.