Happy Birthday!

Happy Birthday!

Een Ghanese verjaardag vieren.. wat een uitdaging! Afgelopen vrijdag was het zover: ik werd weer een jaartje ouder. Ik had mijn familie beloofd om een Nederlands gerecht voor ze te koken. Aangezien ik niet echt van onze Hollandse pot houd besloot ik Roti voor ze te maken. Ik wilde het met een klein groepje vieren omdat ik al gauw overspoelt werd met mensen die het met me wilde vieren. Zo nodigde ik mijn familie en wat vrienden uit bij de Smoothiebar. Het is hier blijkbaar heel normaal om jezelf uit te nodigen voor feestjes en zo vroegen ook veel mensen of ze mochten komen. Na het eten zouden we nog een biertje gaan drinken dus deze mensen nodigde ik uit om daarbij aan te sluiten.

Ik begon de dag met een lekker bakje koffie en chocolade pepernoten die mijn ouders me gestuurd hadden. Heerlijk! Hierna begon ik al met de voorbereidingen voor het eten. Veel mensen kwamen even gezellig langs om me te feliciteren. Jurian en Bram(2 andere Nederlandse vrijwilligers bij YHFG) kwamen me helpen met het eten koken. We maakten de roti en bakten pannenkoeken tot Jurrian spierpijn in zijn polsen kreeg. Berta bereidde me al voor op de grote eters dus ze raadde me aan om nog een kilo rijst erbij te koken. En dit bleek niet onnodig! Om half 7 stroomden de mensen binnen.. klein vieren? Niet dus! Haha er kwamen uiteindelijk 20-25 man binnen gelopen die mijn verjaardag wilden komen vieren en ‘het eten van de blanken’ wilden komen proeven. Toen ik dat zag heb ik die kilo rijst maar gauw op het vuur gezet. Super leuk natuurlijk! Hetgeen waar ik niet zo op voorbereid was, was dat er ontzettend veel kinderen mee kwamen. Gedurende het eten zag ik mijn zusje Erica met een fles bier aan haar mond zitten. En ze was er zo van aan het genieten dat ze de fles niet af wilde geven! Haha woeps!

Na het eten hebben de meiden me geholpen om de keuken te poetsen en we lieten het weer brandschoon achter. Wat hebben ze me verwend met mooie en lekkere cadeautjes! Ik voel me gezegend met zoveel lieve mensen om me heen. Na het eten ontmoetten we nog wat vrienden bij een barretje en hier hebben we nog gezellig wat drankjes genuttigd. Wat een speciale dag!Leave a Reply

Your email address will not be published.