Hosselaar

Hosselaar

In Ghana heeft niemand maar één baantje. Iedereen heeft nog business on the side om wat extra geld te verdienen. Tijdens het werk bij TUMI zijn er afgelopen jaar ook meerdere uitdagingen op mijn pad gekomen. Om te beginnen ben ik onverwacht de eigenaar geworden van een Tuktuk. Een hele tijd geleden heb ik een actie gedaan om een tuktuk voor de familie van m’n vriendin jennifer in te zamelen. De tuktuk was bedoeld om de familie te ondersteunen in medische rekeningen en schoolfeest van de kinderen. Ik kwam er achter dat er misbruik van gemaakt werd en dat de kinderen er nooit geld van hebben gekregen. We hebben de tuktuk weer ingenomen en sindsdien verhuur ik hem aan een vriend. Elke week betaalt hij me een bedrag waarvan ik een gedeelte van het schoolgeld voor de kinderen van Jennifer kan betalen. Tot zover een goede business maar daarover een volgende keer meer!

Een andere side-business is het nieuwe zeepmerk dat Milou en ik zijn gestart om een klein centje bij te verdienen. De naam is Nua. Nua betekent in Twi zussen en aangezien wij Ghanese zussen zijn vonden we dit wel een gepaste naam. We hebben samen met Dela, een vriendin die zepen maakt, een variant van de beroemde African black soap ontworpen en deze is inmiddels al verkrijgbaar bij TUMI. Een heerlijke ruikende zeep die ook nog eens de huid heelt.

Vorig jaar heb ik eens een oproep gedaan of mensen geïnteresseerd waren in het verkopen van manden. Ik heb samen met Lies op de braderie gestaan en we hebben geprobeerd een lading manden te verkopen. We kwamen erachter dat we natuurlijk mega goede verkopers waren maar dat Den Dungen nog niet helemaal klaar was voor onze handgemaakte manden. Maar we geven niet op! Toen ik in de winter een paar maanden in Nederland was zat ik op een avond bij Nienke en Toine thuis en zaten we tijdens een wijntje te fantaseren over een webshop. Hoe zou het zijn om mensen te kunnen helpen door ze werk te geven als we producten bij hun bestellen? Want daar draait natuurlijk het hele leven om: Werken om geld te verdienen zodat je je familie kunt onderhouden. Eenmaal terug in Ghana hebben we dit idee verder uitgewerkt en zijn we tot een concrete business gekomen. Inmiddels is onze webshop TumaTuma online en vanaf nu is ons assortiment van handgemaakte baby- en huisartikelen volledig te koop op: www.tumatuma.nl. Volg ons op Instagram en Facebook om op de hoogte te blijven van alle nieuwe producten en diensten.

Jaja zo hosselen we hier door het leven en begin ik langzaamaan een echte business lady te worden. Ben je benieuwd naar de vorderingen? Hou mijn blog komende tijd in de gaten voor nieuwe updates! Leave a Reply

Your email address will not be published.