Malaria

Malaria

Deze week stond in het thema van Malaria. Ik had al een tijdje last van rare hoofdpijnen maar dacht dat het met de hitte te maken had. Toen ik vorige week geen eetlust en energie meer had moest ik me van m’n collega’s gaan laten testen. Er zijn verschillende laboratoria in de stad waar ze je bloed afnemen en je een uur later kunnen vertellen of ze iets hebben gevonden. Mijn test was helaas negatief. Ze gaven me een antibioticakuur mee tegen de koorts, de diarree en het braken en stuurden me naar huis.
De volgende dag voelde ik me nog beroerder en besloot ik naar het ziekenhuis te gaan. Na een paar uur gewacht te hebben mochten alle wachtende mee komen naar de dokter. Eenmaal in de volgende rij riepen ze de Sulmia(blanke) naar voren en mocht ik als eerste bij de dokter komen. Deze voorrang voelde super oneerlijk maar stiekem was ik er op dat moment ook wel een beetje blij mee. Hij stuurde me weer door naar het lab en hier kwam salmonella, parasieten en een klein beetje malaria uit. De malaria was zo minimaal dat de dokter dacht dat ik hem met mijn dagelijkse malarone wel kon onderdrukken. Niet dus! De volgende dag voelde ik me nog zwakker en strompelde ik weer naar het ziekenhuis. Na weer uren te wachten mocht ik naar de dokter en stelden ze toch volle bak malaria vast. Ik heb een injectie in mijn hand en nog andere kuren gekregen. Beetje bij beetje kwam mijn energie weer terug.

Ik ben hier in het regenseizoen aangekomen. In dit seizoen zijn de meeste malariamuggen actief. Er worden zoveel mensen om mee heen ziek. Mijn bazin heeft het tegelijk met mij gekregen, mijn host is zondag opgenomen, een van de meisjes die bij ons woont gister en haar moeder vandaag ook. Het ziekenhuis ligt ook helemaal vol! Gelukkig weet iedereen de weg en zijn er genoeg medicijnen beschikbaar waardoor het goed te behandelen is. Inmiddels is de laatste regenbui ook alweer 2 weken geleden. Yeaaah! Harmattan-season komt eraan! Het is nu al koeler in de nacht, de muggen verdwijnen en overdag staat er ondanks de temperatuur van rond de 38 toch een lekker windje. De wind zorgt wel voor een droge lucht en daardoor ook een droge huid. De temperatuur schijnt hier nu te gaan dalen totdat de hitte in februari weer gaat beginnen. Met koud denken ze hier aan een minimale temperatuur van 25 graden.. Klinkt voor mij toch nog best wel lekker. Laat die winter maar komen!2 thoughts on “Malaria”

Leave a Reply

Your email address will not be published.