Nieuwe uitdaging

Nieuwe uitdaging

Mijn tijd in Bolgatanga zit er bijna op.. Vorige week heb ik mijn laatste werkdag gehad bij de smoothiebar en eind van de maand ga ik de stad verlaten. Het oorspronkelijke plan voordat ik ging was om te gaan helpen een naaiatelier opnieuw op te zetten. Ik heb verschillende pogingen gedaan om het naaiatelier weer tot leven te brengen maar ik kreeg de organisatie niet mee in vernieuwingen hoewel het volgens hun oude plan telkens mislukte. Positief als ik ben, ben ik niet in de negatieve gedachtes blijven hangen en ben ik gaan zoeken naar een nieuwe uitdaging. Eerder schreef ik over het project dat Milou in Kumasi op heeft gezet. Na de reis met Nienke heb ik haar benaderd of ze wat hulp kon gebruiken met al haar plannen. En dit bleek voor haar als geroepen te komen. Ze heeft het ontzettend druk met het hostel, naaischool en alle dingen die ze verder nog op gaat zetten. Ik zal haar vanaf maart tot waarschijnlijk oktober gaan assisteren en als ze in mei even terug naar Nederland gaat zal ik het werk voor haar waarnemen.
Het lijkt me een hele mooie uitdaging en heb er heel veel zin in! Mocht je het leuk vinden om de projecten te zien: http://www.tumighana.org voor het vrouwen empowerment project en http://www.tumihostel.com voor het hostel wat eraan verbonden zit.

Inmiddels zijn mijn ouders op bezoek en ga ik 2 weken met hen samen rond reizen. Na onze reis zal ik nog even in de hoofdstad blijven om wat visumdingen te regelen voordat ik terug ga naar Bolga om mijn spullen te pakken en iedereen gedag te zeggen. Rond de 27e reis ik samen met een vriendinnetje naar Kumasi om daar alvast mijn spullen te droppen. Het weekend gaan we met een groep vrienden naar een festival aan zee. Na het festival ga ik terug naar Kumasi om te beginnen met het werk!1 thought on “Nieuwe uitdaging”

Leave a Reply

Your email address will not be published.