Op naar Mozambique

Op naar Mozambique

Mijn Afrika avontuur ging al op het vliegveld in Madrid van start. Tijdens het inchecken stond ik in de rij met veel verschillende nationaliteiten. De meeste mensen vlogen met me naar Ethiopië om daarna door te vliegen naar Zuid-Afrika, Gambia, Guinee of zoals ik naar Mozambique. Ik vond het hilarisch om te zien wat mensen allemaal incheckten. Twee dames namen een flatscreen tv van zowat 3 meter doorsnede mee. Ze konden de tv zelf niet eens tillen zo groot dat hij was. Een andere vrouw met haar kleine dochter checkte zelfs 5 autobanden zo groot als die van een tractor in.
Het vliegtuig was zowat leeg toen we vertrokken. We zouden eerst een stop maken in Rome en vanuit daar zou het vliegtuig vol vertrekken naar de hoofdstad van Ethiopië: Addis Ababa. Ik vond het heel apart om in het vliegtuig te stappen wat geheel werd verzorgd door Ethiopische mensen. In het AZC hadden we regelmatig jongens uit Ethiopië. Het was heel mooi om hun cultuur voor een klein beetje te ervaren. Na een comfortabele vlucht kwamen we aan in Addis waar ik na een paar uurtjes wachten weer door kon naar Maputo in Mozambique.

Eenmaal in Maputo moest ik me eerst melden om een visum te krijgen. Wat een ervaring! Er zaten 2 vrouwen achter een balie die alles op een super chaotische en frustrerende manier onder controle hadden. Ze gaven toeristen briefjes, ze namen paspoorten in, namen foto’s, registreerde alle gegevens, stuurden mensen naar de politie voor goedkeuring, regelde de betalingen, plakten alles in de paspoorten en gaven ze uiteindeljk ook nog eens aan de juiste mensen terug. Dit alles duurde natuurlijk uren maar ik was erg onder de indruk. Toen alles geregeld was kon ik met mijn pick-up mee naar het enige hostel van de stad: Fatima’s backpackers.
Fatima’s backpackers was een broeiplaats van reizigers die door heel Afrika aan het trekken waren. Tijdens de biertjes werden verhalen gedeeld over de mooie plekken waar ze waren geweest en de wilde dieren die ze hadden gespot op de safari’s. Ik werd meteen geïnspireerd voor mijn verdere reisplannen. Veel mensen waren aan het einde gekomen van hun reis terwijl mijn reis net is begonnen. Het voelt heerlijk om nog zo veel moois voor de boeg te hebben!Leave a Reply

Your email address will not be published.