Opening Step-Up Smoothie bar

Opening Step-Up Smoothie bar

Maandag hebben Berta en ik samen de Smoothie bar geopend. Berta werkt samen met Mary in de andere smoothiebar die ‘Zaare’ heet(dit betekent welkom). Het was de bedoeling dat ze me een paar dagen zou inleren maar alles ging eigenlijk best wel gemakkelijk. Verschillende keren als Berta en Mary een grote bestelling hadden ging ik met hun mee om te helpen. Soms stond ik zo om 5uur s’ochtends al mee loempia’s te bakken. Ze hadden me dus al best wel ingeleerd met alles wat ik moest weten. Berta heeft me maandag een paar uurtjes geholpen en toen is ze eigenlijk al vrij snel weer gegaan. Vanaf dat moment heb ik het zelf gerund.

De eerste paar dagen waren leuk! De Smoothie bar zit in de craftsmarket. Hier wordt veel gehandeld met de locale kunstenaars. Ze verkopen manden, houtwerken, tassen en hoedjes. De meeste verdwaalde toeristen die naar Bolga komen maken altijd wel even een stop bij de markt. Er is dus best wel wat bedrijvigheid. Het is heel leuk om te zien hoe veel mensen even komen blieken om te kijken wat we doen. De producten zijn voor de locals niet echt bekend dus ik maak dan even een praatje om uit te leggen wat we aanbieden. Verschillende zijn een dag later terug gekomen om te proeven. Ook veel mensen komen gewoon even langs om te zitten en te kletsen. Het brengt tot nu toe nog niet geweldig veel business met zich mee maar het is wel heel gezellig. Als ik me soms verveel ga ik relaxen, een boekje lezen of gezellig bellen met vrienden. Prima tijdverdrijf! De naaimachines zijn ook aanwezig maar tot nu toe heb ik nog geen werkende gevonden dus ik moet even op zoek naar een monteurtje.

Vandaag bracht mijn baas John ook even een bezoekje. Hij vertelde me hoe blij hij was dat ik de smoothiebar heb geopend. Veel mensen op het werk hadden er weinig vertrouwen in maar hij weet dat de Nederlanders ervan houden om problemen op te lossen dus hij had er het volste vertrouwen in. En zo had ik(met behulp van anderen) in 2 weken tijd de werkplaats geschilderd, schoongemaakt, met de loodgieter lopend water aangelegd, alles ingekocht en ingericht. Hij was erg onder de indruk. Hij vertelde me over zijn visie.. Het concept van de smoothiebar heeft zich inmiddels bewezen. Hij wil in elke grote stad, op universiteiten en vliegvelden smoothiebars openen. Op deze manier kan hij een groot inkomen genereren waarmee hij Ghana kan veranderen. Het geld kan hij gebruiken om de mensenrechten in Ghana te verbeteren. Het is een man met een mooie missie en ik voel me vereerd om met hem hieraan te mogen werken.Leave a Reply

Your email address will not be published.