Praia do Tofo

Praia do Tofo

In het hostel in Maputo ontmoette ik al vrij snel Abby; een Brits meisje met ongeveer dezelfde open plannen als ik. Toevallig hadden we hetzelfde hostel geboekt in Tofo en zo besloten we om samen door te reizen. Tofo is het duikparadijs aan de kust met walvissen, haaien, witte stranden en een heldere blauwe zee.
Na een lange reis in een lokale bus die ze hier een Chapa noemen kwamen we in Praia do Tofo aan. Ons hostel heette Mozambeat Motel en was echt een waar paradijs! De eigenaren zijn Nederlands en hadden de droom om een sfeervol hostel te creëren. Dat is ze zeker gelukt!

In het hostel ontmoetten we een ander Nederlands stel en twee Engelsmannen waarmee we verschillende activiteiten hebben ondernomen. We hebben onder andere gefeest met de locals en deelgenomen aan een oceaan safari. Iedereen kreeg een duikbril, snorkel en zwemvinnen om zo snel mogelijk ter plaatsen te zijn als er iets gespot werd. Al snel spotten we walvishaaien, humpback walvissen, dolfijnen en vliegende roggen. Vooral de walvissen waren echt adembenemend groot! Naast het snorkelen heb ik ook een aantal diepzeeduiken gemaakt en hier hebben we ook veel tropische vissen gespot. Helaas zijn m’n foto’s niet geweldig gelukt dus hierbij een kleine collage van wat we gezien hebben.

Tofo heeft een klein ‘centrum’ waar de locals ons na een paar dagen al bij naam kende. Ze zijn echt super vriendelijk en maken altijd een praatje als ze ons zien. Op de markt is er een vrouw die elke dag een lokaal gerecht kookt met een vers visje. We zijn haar vaste klanten geworden en ze is erg teleurgesteld als we een dag niet komen. Vet schattig! Verder zijn we eigenlijk vooral aan het chillen en genieten van de zon en de zee. Ciaooo!6 thoughts on “Praia do Tofo”

Leave a Reply

Your email address will not be published.