Reis met mijn ouders en ByeBye Bolga!

Reis met mijn ouders en ByeBye Bolga!

Afgelopen weken zijn voorbij gevlogen en ik heb geen momentje kunnen vinden om weer even te schrijven. Als eerste zijn mijn ouders op bezoek gekomen. We hebben de eerste paar dagen besteed in Bolga. In Bolga waren de dagen vol met mensen, projecten en bezienswaardigheden bezoeken. Wat ik zo leuk vind aan Bolga is dat iedereen elkaar groet en een praatje maakt. Soms heb ik dagen dat ik niet zoveel te doen heb. Op deze dagen ‘roam’ ik door de stad en ga ik met iedereen even een praatje maken. Iedereen heeft ook altijd tijd voor een praatje en dit is super gezellig. Veel mensen wisten dat mijn ouders zouden komen en ze wilden ze allemaal graag ontmoeten. We hebben geprobeerd iedereen te zien maar toen we Bolga verlieten kreeg ik nog telefoontjes van mensen om te vragen wanneer ik met mijn ouders langs zou komen. De avonden hebben we vooral met mijn Ghanese familie doorgebracht. Ze vonden het ook heel speciaal om mijn ouders te ontvangen. Mijn ouders hadden wat cadeautjes meegenomen vanuit Nederland zoals schooltassen en speelgoed. Speciale dank aan Marian en Milo voor het speelgoed. De kinderen waren helemaal door het dolle heen! En hoe weinig mijn familie voor onze begrippen ook heeft.. ze hebben mijn ouders ook hele speciale bedankjes terug gegeven.

Na Bolga zijn mijn ouders naar het Mole olifantenpark gegaan en heb ik ze later in Tamale weer ontmoet. Ze hadden een privechauffeur die ons overal naartoe bracht en dit was echt ideaal! We zijn vanuit het noorden met verschillende tussenstops naar de kust in het zuiden gereden. We hebben aapjes gezien, watervallen, slavenkampen, de bruggen van Kakum bewandeld, de grootste markt van West-Afrika bezocht en ook mijn nieuwe woon/werkplek. Ze hebben het hostel en de naaischool gezien en we hebben lekker een hapje gegeten met Milou en de andere gasten. De laatste dagen hebben we gerelaxt aan het strand en zo zijn de dagen voorbij gevlogen. Het was super fijn om weer samen te zijn en om mijn Ghanese leven met ze te delen. De tijd was te kort maar we hebben ervan genoten!

 

Toen ik alles wat ik nog moest regelen af had gerond in Accra ben ik terug gegaan naar Bolga. De laatste dagen in Bolga waren vol met laatste dingen doen en afscheid nemen. Ik had het vooral moeilijk met afscheid nemen van mijn familie, vrienden en mensen in en rondom het naaiatelier. Ik heb zo veel lieve mensen om me heen gehad die echt een plekje in mijn hart hebben veroverd. Gelukkig was het geen vaarwel maar een tot ziens aangezien ik nog een tijdje in Ghana zal blijven. Dit maakte het afscheid toch een stukje makkelijker. Gister ben ik samen met Nora naar Kumasi gereisd en nu gaat mijn Kumasi avontuur beginnen!2 thoughts on “Reis met mijn ouders en ByeBye Bolga!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.