Swaziland

Swaziland

Na twee weken met onze billen in de zee te hebben gelegen vonden Abby en ik het tijd voor iets nieuws. We hoorden verschillende verhalen over de gekke koning van Swaziland die ieder jaar een nieuwe vrouw(voor erbij) uit mag kiezen en over de inheemse stammen die daar nog leefden. Dit leek ons wel interessant en zo pakten we onze tassen en gingen op pad..

Swaziland is een klein landje waar je in een paar uurtjes doorheen rijdt. Het openbaar vervoer werkt prima maar om naar bezienswaardigheden te gaan had je wel echt een auto nodig. Vier dagen lang hebben we genoten van de auto. Wat is het heerlijk om zelf te bepalen waar je wilt stoppen en om weer te gaan als je er genoeg van hebt. Dit klinkt misschien heel vanzelfsprekend maar soms zitten we 8 uur lang in een Chapabus gepropt zonder naar de wc te kunnen. Je wordt er beter in maar het is niet ideaal. Vooral niet als het 35 graden is en je ontzettend veel zin in een slokje water hebt. Deze sla je vaak voor je eigen bestwil maar even over..

Een van de highlights van Swazi was het culturele dorp. Hier kregen we een show te zien waarin werd gezongen en gedanst. Een van de dansen was bijvoorbeeld hoe de ongetrouwde mannen en vrouwen elkaar lieten zien hoe lenig ze waren. Aan de hand van hun lenigheid zouden ze hun partner uitkiezen.
Na de show kregen we nog een rondleiding door het dorp. De gids vertelde verhalen over de geschiedenis van de stam. Het was erg interessant maar ook frustrerend. De mannen hebben in de cultuur nog steeds alle macht en de vrouw heeft alleen iets te zeggen in de keuken. Op een gegeven moment gingen we een hutje in waarbij hij vantevoren zei: ‘in the house the man will always be at on the right hand side and the woman on the left. The man go right because they are always right’. Dit maakte ons zo boos! Drie keer raden waar wij zijn gaan staan.. niet aan de linker kant.

Onze laatste nacht hadden we een hele speciale overnachting. We verbleven in Sondzela backpackers; een hostel in het Mlilwane national park. We reden het park in en werden omgeven door herten, zebra’s en aapjes. Op een gegeven moment reden we langs een plas waar nijlpaarden en krokodillen samen lagen te chillen. Zo mooi om te zien hoe ze hier in het wild leven!

Mijn vakantie zit er nu weer op.. Ik heb afscheid genomen van Abby en de volgende uitdaging gaat beginnen: Ghana.3 thoughts on “Swaziland”

  • Dat doen ze in Nederland dan toch beter bij de wc’s in sommige kroegen/restaurants ; “men to the left, cause women are always right”

  • Gaat goed met je, zo te lezen. Geniet er van! Als ze nog een opvolger zoeken als koning van Swaziland, laat ze mij dan ff bellen…

Leave a Reply

Your email address will not be published.