Youth Harvest Foundation

Youth Harvest Foundation

De organisatie waar ik voor werk heet de Youth Harvest Foundation Ghana(YHFG). Het is een NGO die zich bezig houdt met de ontwikkeling van de jeugd in het noorden van Ghana. Ze begeleiden en empoweren jongeren om hun fysieke en mentale kracht te versterkten door educatie, ondernemingstrainingen en het verbeteren van de leefomstandigheden. Ik zal een aantal projecten even apart toelichten.

Rondom Bolgatanga liggen veel communities; hier leven mensen in groepen samen. Sommige communities liggen erg afgelegen en zijn lastig bereikbaar. In veel van deze communities is het verbouwen van groenten en rijst het belangrijkste werk. YHFG brengt de boeren bij elkaar en geeft ze trainingen over hoe ze hun oogst kunnen verbeteren. Ze leren wat ze wanneer het beste kunnen verbouwen, hoe ze dat moeten doen, hoeveel ze moeten planten en waar ze het kunnen verkopen. Ze maken de boeren bewust van de risico’s als je niet goed over je werk na denkt. Zo gaan er hele oogsten verloren en verliezen ze het geld wat ze geïnvesteerd hebben. De boeren zijn erg enthousiast over de trainingen en het is echt altijd druk.

Een ander thema waar YHFG zich mee bezig houdt is seksuele voorlichting en de strijd tegen kindhuwelijken. In onze Upper East Region provincie trouwt 1 op de 5 meiden onder de 18 jaar. In de afgelegen gebieden is dit zelfs 1 op 3. Meiden worden vroeg zwanger omdat ze geen kennis hebben van voorbehoedsmiddelen. Als ze zwanger worden verlaten ze school, zijn ze verplicht om te trouwen omdat ze zelf geen geld hebben en dan volgt er vaak een erg ongelukkig leven. YHFG biedt sinds 3 jaar op alle scholen in en rondom Bolgatanga educatie aan om dit te voorkomen. Hun motto is: ‘When you educate girls, you educate a nation!’ Ze hebben nu ook een fonds gekregen om de komende 5 jaar de trainingen op alle scholen in Ghana te gaan geven. Dit is echt een grote stap vooruit!

Het project wat ik mee op ga zetten is het Step-Up naaiatelier. Bij Step-Up krijgen jonge meiden(veelal school drop-outs) de kans om opgeleid te worden tot naaister. Naast de opleiding tot naaister krijgen ze trainingen over medische zorg, seksuele voorlichting, verkopen en het opzetten van een eigen bedrijfje. Het project heeft 3 jaar gedraaid maar is vanwege verschillende reden 2 maanden geleden gesloten. Er zijn helaas geen verslagen geschreven dus ik ben nu aan het onderzoeken waarom het is gestopt en hoe we het weer op kunnen zetten. Een hele leuke uitdaging!

Mocht je het leuk vinden om meer te lezen over het werk dat we doen kun je even een kijkje nemen op de website: http://www.yhfg.org.5 thoughts on “Youth Harvest Foundation”

  • Hoi Anneroos ik hoop dat het weer goed gaat met je want je zit nogal in de lappenmand met je malaria en nu weer een brandwond. Petje af voor je werkzaamheden. Beterschap en succes met alles wat je doet. Gr en dikke kus van José en mij

  • Hoi Anneroos ik hoop dat het goed gaat met je .Je zit nogal in de lappenmand met je malaria en nu weer een brandwond. Je bent heel goed bezig Anneroos petje af knap hoor. Gr enbeterschap met alles Succes en dikke kus van ons

  • Super trots op jou en al het werk hierboven!! Ben benieuwd naar de verdere loop van je project. Dikke kus Lies

Leave a Reply

Your email address will not be published.